Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-05-04@13:49:57 GMT

سودسازی سنگین بانک‌های ملت و اقتصاد نوین

تاریخ انتشار: ۲۳ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۶۴۲۸۹۷

سودسازی سنگین بانک‌های ملت و اقتصاد نوین

اقتصاد آنلاین - سیده زینب رزم گیر؛ طبق بخشنامه مورخ ۱۵‌/ ۰۷‌/ ۱۳۹۹ بانک مرکزی، مبنای تسعیر اقلام پولی دارایی‌ها و بدهی‌های ارزی برای گزارشگری میان دوره‌ای منتهی به پایان شهریورماه ۱۳۹۹، مبلغ ۱۲۹,۰۰۰ریال برای هر یورو و مبلغ ۱۱۰,۰۰۰ریال برای هر دلار آمریکا با رعایت سایر شرایط اعلامی در بخشنامه مذکور تعیین گردید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این نرخ در سال مالی ۱۳۹۸، مبلغ ۱۰۲,۰۰۰ریال برای هر یورو و مبلغ ۹۰,۰۰۰ریال برای هر دلار آمریکا بوده است. با این حساب نرخ تسعیر یورو و دلار به ترتیب با رشدی ۲۶درصدی و ۲۲درصدی مواجه شد. حال با توجه به این افزایش در نرخ تسعیر ارز، دارایی‌های ارزی بانک‌ها با تغییراتی رو به رو هستند؛ پیرو این بخشنامه بانک مرکزی، برخی از بانک‌ها با صدور اطلاعیه‌هایی در سامانه کدال به شرح این تغییرات پرداختند.

بانک‌های تجارت، خاورمیانه، گردشگری و شهر افشای سود خود از این تسعیر را به بعد از تکمیل فرایند حساب‌رسی موکول کردند. بانک صادرات، سرمایه، آینده، دی و ایران زمین اعلام کردند که این افزایش نرخ، تاثیر چندانی در شناسای سود این بانک ندارد. بانک‌های سامان، ملت، پارسیان، سینا، اقتصاد نوین، پاسارگاد و کارآفرین مبلغ سود خود را اعلام کردند.

بانک سامان در افشای اطلاعاتی با موضوع افشای آثار تغییر نرخ تسعیر دارایی‌ها و بدهی‌های ارزی، مبلغی در حدود هزار و ۸۷۸ میلیون ریال سود ناشی از تسعیر اقلام پولی اعلام کرد (۱۱۴درصد سود نسبت به سال قبل). همچنین تعیین آثار دقیق تغییرات مذکور را منوط بر  تکمیل فرایند تهیه صورت‌های مالی شش‌ماهه منتهی به ۳۱ شهریور ۱۳۹۹ و اظهارنظر حسابرس مستقل بانک در این خصوص دانست.

بانک صادرات ایران، در اطلاعیه شفاف‌سازی خود اعلام کرد که با توجه به اختلاف اندک بین اقلام پولی دارایی‌ها و بدهی‌های ارزی، انتظار ندارد ابلاغ نرخ‌های جدید آثار با اهمیتی بر صورت‌های مالی میان‌دوره‌ای این بانک داشته باشد. با این وجود در صورت‌های مالی خود در صورت تغییرات محسوس آن را اعلام می‌کند.

بانک ملت، در افشای اطلاعات با موضوع افشای آثار تغییر نرخ تسعیر دارایی‌ها و بدهی‌های ارزی، پس از در نظر گرفتن موارد مورد نیاز، دارای اثر مثبت خالص حدود ۵۷ هزار و ۸۰۰ میلیارد ریال (۲۳۰درصد سود نسبت به سال گذشته) بر عملکرد شش ماهه این بانک خواهد بود. همچنین صورت مالی ۶ماهه خود را تا آخر این ماه با جزئیات بیشتر در سامانه کدال منتشر خواهد کرد.

بانک پارسیان در افشای اطلاعاتی، تسعیر خالص اقلام پولی دارایی‌ها و بدهی‌های ارزی خود را مبلغ ۱۷۲میلیون یورو اعلام کرد که منجر به شناسایی حدود چهار هزار و ۶۶۴ میلیارد ریال سود تسعیر برای گزارشگری مالی میان دوره ای منتهی به شهریور ماه ۱۳۹۹ است.

بانک تجارت نیز در افشای اطلاعاتی، اعلام کرد با توجه به افزایش نرخ تسعیر با لحاظ وضعیت ارزی بانک، اثر درآمدی را برای بانک به همراه خواهد داشت. با این وجود تعیین آثار دقیق آن بر سود و زیان بانک منوط به محاسبه میزان اندوخته کاهش ارزش مطالبات مشکوک الوصول ارزی بود و در صورت‌های مالی میان‌دوره ۶ ماهه سال ۱۳۹۹ ارائه می‌شود.

بانک خاورمیانه اثر درآمدی اعمال نرخ های جدید تسعیر برای بانک را حدوداً ۴۵میلیون یورو در پایان شهریور سال ۱۳۹۹ اعلام کرد. همچنین تعیین آثار دقیق آن بر سود و زیان بانک را منوط به تکمیل فرایند تهیه صورت‌های مالی بانک دانست.

بانک سینا اثر درآمدی خود را ۱۵۰میلیارد ریال اعلام کرد. اما تعین آثار دقیق این تغییرات را بر سود و زیان بانک را منوط بر تکمیل فرایند تهیه صورت های مالی میان‌دوره‌ای منتهی به ۶ ماه اول سال ۱۳۹۹ بیان کرد.

بانک اقتصاد نوین مبلغ دارایی یا بدهی ارزی مرتبط‌اش ۲۳۳ میلیون یورو اعلام شد. تسعیر خالص اقلام پولی دارایی ها و بدهی های ارزی آن منجر به شناسایی حدود ۶۳۵ میلیارد تومان سود (هزار و ۵۰درصد سود نسبت به سال گذشته) برای گزارشگری مالی میان دوره ای منتهی به شهریور ماه ۱۳۹۹ این بانک شد.

بانک پاسارگارد با مبلغ دارایی یا بدهی ارزی ۷۷۶میلیون دلاری، سود ناشی از تسعیر دارایی‌ها و بدهی‌های ارزی خود را  هزار و ۶۰۰  میلیارد تومان (۶۵درصد سود نسبت به سال گذشته) برآورد می‌کند. جزئیات بیشتر این سود حاصله در گزارش ۶ماهه در کدال منتشر می‌شود.

بانک کارآفرین، حدود ۲۵.۶ میلیون یورو در پایان شهریور ماه سال ۱۳۹۹، درآمد کسب خواهد کرد. با این حال تعیین آثار دقیق و کامل آن بر سود و زیان منوط به تکمیل فرایند تهیه صورت‌های مالی بانک خواهد بود.

بانک گردشگری با افزایش درآمد رو به روست و که تاثیر آن بر ارقام صورت های مالی ۶ ماهه منتهی به تاریخ پایان شهریور ماه سال ۱۳۹۹، از اهمیت بالایی برخوردار نخواهد بود. اما آثار نهایی آن در صورت‌های مالی میاندوره‌ای بانک گزارش می‌شود.

بانک شهر، در اطلاعیه شفاف سازی خود اعلام کرد محاسبه سود ناشی از تسعیر ارز منوط به تکمیل فرآیند‌های مالی است و پس از مشخص شدن نتایج، اعلام میشود.

بانک سرمایه، در اطلاعیه شفاف‌سازی خود اعلام کرد که با توجه به اختلاف اندک بین اقلام پولی دارایی‌ها و بدهی‌های ارزی، انتظار ندارد ابلاغ نرخ‌های جدید آثار با اهمیتی بر صورت‌های مالی میان‌دوره‌ای این بانک داشته باشد. با این وجود در صورت‌های مالی خود در صورت تغییرات محسوس آن را اعلام می‌کند.

بانک آینده در اطلاعیه شفاف سازی خود اعلام کرد با توجه مدت اندک اخذ مجوز مراحل سه گانه فعالیت ارزی توسط این بانک، بخشنامه فوق، در این بازه زمانی، فاقد اثر قابل توجه بر عملکرد مالی این بانک می باشد.

بانک دی در اطلاعیه شفاف سازی خود اعلام کرد که این تغییر نرخ تاثیر زیادی بر سود و زیان این بانک در ۶ ماهه و پایان سال مالی منتهی به ۳۰اسفند نخواهد داشت.

پست بانک نیز در اطلاعیه‌ای اعلام کرد که وضعیت مثبت ارزی ۱۰ میلیون دلاری دارد. همچنین سود ریالی تغییر نرخ تسعیر ارز را در صورت‌های مالی خود گزارش خواهد کرد.

بانک ایران زمین نیز در اطلاعیه شفاف‌سازی خود اعلام کرد که تغییر نرخ تسعیر ارز تاثیر با اهمیتی بر صورت‌های مالی منتهی به ۳۱شهریور امسال ندارد.

پربیننده ترین بازار در سراشیبی قرار گرفت ارزش سهام عدالت من (۲۲ مهرماه) سنگین‌ترین صف‌های خرید و فروش در بورس امروز/ خودرویی‌ها در ترافیک فروش سهامداران شبندر بخوانند (۲۲ مهر ماه)/ خیزش پالایشی‌ها از خاکستر پالایش یکم سهامداران فولاد بخوانند (۱۳۹۹/۷/۲۲)

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: تجارت صادرات بانک مرکزی سهام عدالت بانک بانک آینده بانک صادرات بانک دی بانک شهر بانک تجارت بانک خاورمیانه تسعیر ارز بانک سرمایه پست بانک بانک ایران زمین وبصادر نرخ تسعیر ارز وگردش وتجارت وزمین سهام بانک دی بورس امروز وشهر وضعیت بورس امروز وپست قیمت طلا قیمت لوازم خانگی سهام عدالت اقلام پولی دارایی ها و بدهی های ارزی صورت های مالی میان دوره مالی میان دوره ای صورت های مالی تغییر نرخ تسعیر سود نسبت به سال پایان شهریور بر سود و زیان میلیون یورو شهریور ماه تسعیر ارز سال ۱۳۹۹ بانک ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۴۲۸۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعلام نتیجه اولین حراج اوراق مالی اسلامی دولتی و برگزاری حراج دوم در سال ۱۴۰۳

امتداد - ضمن اعلام نتیجه اولین مرحله از حراج اوراق مالی اسلامی دولتی در سال 1403 (مورخ 11 اردیبهشت ماه 1403)، به اطلاع می رساند حراج جدید اوراق یاد شده در تاریخ 18 اردیبهشت ماه سال جاری برگزار خواهد شد.

 به گزارش پایگاه خبری امتداد ، جزئیات این گزارش به شرح زیر است:


بانک مرکزی پیشنهادات دریافت‌شده از بانک‌ها و موسسات اعتباری غیربانکی را به منظور تصمیم‌گیری به وزارت امور اقتصادی و دارایی ارسال و این وزارتخانه نسبت به تعیین سفارش‌های برنده اقدام می‌کند. کارگزاری این بانک ضمن تامین‌ زیرساخت معاملات و برگزاری حراج، تعهدی نسبت به حجم و قیمت اوراق مالی اسلامی دولتی فروش‌رفته ندارد و اوراق مزبور را در بازار اولیه به منظور تامین مالی دولت خریداری نخواهد کرد.   برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

دیگر خبرها

  • تولیدکنندگان آلومینیوم مواد اولیه را به قیمت دلار ۶۰ هزار و ۵۰۰ تومان خریداری می‌کنند
  • سیاست ارزی غلط بانک مرکزی باعث کم اثر شدن رشد اقتصادی/قیمت کالاهای اساسی با قیمت ارز آزاد مچ شده است
  • در استفاده از منابع صندوق توسعه ملی عجله نمی‌کنیم
  • بانک مسکن: در استفاده از منابع صندوق توسعه ملی عجله نمی‌کنیم
  • بانک سرمایه افزایش سرمایه میدهد
  • رانت شیرین ۶۹ میلیارد دلاری برای واردکنندگان
  • اعلام نتیجه اولین حراج اوراق مالی اسلامی دولتی و برگزاری حراج دوم در سال ۱۴۰۳
  • اولویت مجلس خدمتگزاری به بخش مالی اقتصاد باشد
  • همگام با برنامه های تحولی سطح فعالیت ارزی بانک توسعه تعاون ارتقا می یابد
  • راهکار پایان دادن به تقاضای کاذب دلار